Sourcer vs Recruiter

Gepubliceerd op 3 april 2023 om 13:15

"Net als bij voetbal worden ook bij werving en selectie goede spelers gezocht. Net als bij voetbal zijn er scouts die de markt verkennen op zoek naar de beste kandidaten. In het geval van werving en selectie zijn dit sourcers.

Ze zoeken naar professionele profielen op social media, professionele netwerken en CV-databases, en hebben een focus op kandidaatwerving. Ze identificeren en benaderen potentiële kandidaten en helpen recruiters bij het vinden van de juiste kandidaten.

Net als bij voetbal scouts hebben sourcers een goed inzicht van de werkgelegen-heidsmarkt en de eisen van de organisatie. In samenwerking met recruiters helpen ze organisaties om efficiënter te werken, kosten te besparen, kortere selectietijden te realiseren en kwalitatief betere kandidaten te werven.

 

Sourcer Recruiter
Verantwoordelijk voor het identificeren en benaderen van kandidaten Verantwoordelijk voor het interviewen, evalueren en selecteren van kandidaten
Het zoeken naar professionele profielen op social media, professionele netwerken en CV-databases Verantwoordelijk voor het verzamelen van informatie van potentiële kandidaten en het onderzoeken van informatie over kandidaten
Focus op kandidaatwerving Voert de selectieprocedure uit

Overeenkomsten

Beide betrokken bij het werven en selecteren van kandidaten

Beide moeten ervoor zorgen dat de juiste kandidaten worden gevonden en geselecteerd

Beide moeten een duidelijk begrip hebben van de werkgelegenheidsmarkt en de eisen van de organisatie.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.