JobTrigger werkt volgens de Recruitercode

Voordelen van de Recruiter Code voor opdrachtgevers en kandidaten bij sourcing zijn:

  •  Opdrachtgevers hebben de zekerheid dat hun recruiters ethisch en verantwoord werven en selecteren volgens de richtlijnen van de Recruiter Code.

  • Kandidaten kunnen ervan op aan dat hun persoonlijke informatie veilig en vertrouwelijk wordt behandeld en dat ze eerlijk worden behandeld tijdens het sollicitatieproces.


De Recruiter Code is een set principes gecreëerd door de International Association of Employment Web Professionals (IAEWP) om professionals te helpen bij het ethisch en verantwoord werven van kandidaten. Deze code bevat richtlijnen over het verzamelen en gebruiken van persoonlijke informatie, het behandelen van kandidaten en het behandelen van concurrenten. Het is bedoeld om ervoor te zorgen dat recruiters zich bewust zijn van hun verantwoordelijkheden als het gaat om de werving en selectie van personeel.
JobTrigger onderschrijft en handelt naar deze gedragscode.

 

Lees meer »

Sourcer vs Recruiter

"Net als bij voetbal worden ook bij werving en selectie goede spelers gezocht. Net als bij voetbal zijn er scouts die de markt verkennen op zoek naar de beste kandidaten. In het geval van werving en selectie zijn dit sourcers.

Ze zoeken naar professionele profielen op social media, professionele netwerken en CV-databases, en hebben een focus op kandidaatwerving. Ze identificeren en benaderen potentiële kandidaten en helpen recruiters bij het vinden van de juiste kandidaten.

Net als bij voetbal scouts hebben sourcers een goed inzicht van de werkgelegen-heidsmarkt en de eisen van de organisatie. In samenwerking met recruiters helpen ze organisaties om efficiënter te werken, kosten te besparen, kortere selectietijden te realiseren en kwalitatief betere kandidaten te werven.

Lees meer »